Keyaki Aikido

Aikido Ypenburg

Aikido 合気道

Aikido is een moderne Japanse krijgskunst waarbij lichaam en geest worden getraind door gezamenlijke oefening. Aikido vertaalt zich als de weg van het verenigen van energieën.

In Aikido wordt een aanval niet geblokkeerd, maar omgeleid door vloeiende en schijnbaar moeiteloze bewegingen. Dit wordt bereikt door mee te gaan met de beweging en de intentie van de aanvaller en tegelijkertijd kalm en in balans te blijven. Aikido gaat niet over winnen en verliezen, en er zijn ook geen wedstrijden in Aikido.

We zijn een gemengde groep Aikido beoefenaars, variërend van beginners tot gevorderden, die samen oefenen voor fitness, focus en plezier.

Welkom

Op de mat stappen en meedoen aan een les is de beste manier om te zien waar Aikido allemaal om draait. Volwassen nieuwkomers zijn het hele jaar door welkom.

Beginners dragen gewone sportkleding met een lange broek – of een wit vechtkunstpak indien beschikbaar. Een gevorderde Aikidoka draagt een zwarte of blauwe hakama, een traditionele samoerai broekrok. En een Aikido meester draagt een zwarte band in plaats van een witte.

Vraag gerust om meer informatie. Of kom langs voor een gratis proefles.

Locatie

De Yp
Oeverwallaan 130
2498 BK Den Haag (Ypenburg)

  • Oefenzaal (dojo) op de eerste verdieping
  • Toegankelijk via trap en lift
  • Gratis parkeren bij de voordeur
  • Bushalte om de hoek

Rooster

Donderdag
20:00 – 21:00Al­le ni­veaus
21:00 – 21:30Gevorderden
Za­ter­dag (eens per maand)
15:00 – 17:0016 mar · 13 apr Gevorderden
14:00 – 16:0018 mei · 22 jun Gevorderden

Contributie

De contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 120 per kalenderjaar. Bij inschrijving in de tweede helft van het kalenderjaar bedraagt de contributie voor dat kalenderjaar € 60.

Wij zijn aangesloten bij de Aikido Bond Nederland via de Dutch Aikikai Foundation, die onder meer verzekeringen, graderingen en lerarenopleidingen verzorgen, waarvoor een extra contributie van € 35 per kalenderjaar is vereist (studenten € 15).

Wij volgen het Aikido wereldhoofdkwartier Aikikai Hombu Dojo in Japan en de lijn Tissier in Frankrijk, maar wij staan open voor andere Aikido achtergronden en stijlen.

Dutch Aikikai Foundation
Aikido Bond Nederland

Achtergrond

Wij beoefenen Aikido in Ypenburg, een wijk van de stad Den Haag. Keyaki  is Japans voor ypen (iepen ). Het Japanse teken ervan 欅 verbeeldt een boom 木, een hand 手 en twee mensen die samenwerken 與.

Martin (4de Dan) beoefent Aikido al ongeveer 30 jaar, heeft een zwarte band in Aikikai Aikido en is rijkserkend Leraar Martial Arts (niveau 3).

Mark (3de Dan) beoefent Aikido al ongeveer 20 jaar, heeft een zwarte band in Aikikai Aikido en is rijkserkend Assistent Leraar Martial Arts (niveau 2).

Ivo (1e Dan) beoefent Aikido al ongeveer 10 jaar en heeft een zwarte band in Aikikai Aikido.

Contact

Keyaki Aikido

KVK 88167054

Nieuwkomers / Gasten

    Ervaring*